Mijn top 7 vegan ontbijt recepten

Gepubliceerd op: februari 20, 2023

Wil jij net wat vaker vegan eten dan is je ontbijt vervangen met een plantaardig recept misschien wel de makkelijkste stap die je kunt zetten om vaker vegan te kiezen. Je bent dan een maaltijd dichter bij een vegan lifestyle. Dat zijn 7 maaltijden per week dat jij bijdraagt aan dierenwelzijn, jouw gezondheid en aan een beter milieu!

Hieronder heb ik mijn all time favoriete vegan ontbijtjes. Deze recepten zijn zo gemakkelijk te variëren dat ik eigenlijk nooit iets anders hoef te maken. Zo weet ik dat ik altijd gezond en lekker vegan ontbijt.

Wat is een goed vegan ontbijt?

Een goed vegan onbijt is:

 • Lekker
  (Dan eet je het ook gemakkelijk, en kies je vaker vegan)
 • Makkelijk
  (Als iets nauwelijks moeite kost dan doe je het ook vaker)
 • Gezond
  (Als jij je lekker fit en energiek voelt heel de dag dan wil je dit ook blijven doen)
 • Goedkoop
  (Natuurlijk verdien jij het om lekker en gezond te leven, maar als het ook nog goedkoop is kun je het ook blijven volhouden in moeilijkere tijden)
 • Eiwitrijk
  (Zo blijft jouw lichaam fit!)
 • Gevarieerd
  (Krijg elke dag al jouw vitamines & mineralen binnen voor een optimale gezondheid)

In de recepten die ik hieronder heb staan houd ik rekening met deze pijlers voor een een goed vegan ontbijt. We variëren lekker veel met granen, fruit, noten en zaden, zodat jij zeker al jouw voedingstoffen binnenkrijgt. Ook moet het natuurlijk niet te moeilijk zijn, ik heb ’s ochtends namelijk geen zin en tijd om een uur in de keuken te staan, ik ga ervan uit dat jij dat ook niet wil.

Zou jij graag Advies & Begeleiding krijgen om gezonde voedingskeuzes te maken?
Bekijk dit aanbod dan eens <<

Hieronder 7 van mijn favoriete vegan ontbijt recepten:

https://vakervegan.nu/beste-granola-recept
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

EN KRIJG GRATIS DE VAKER VEGAN GIDS

Eet in 1 week Klimaat Neutraal met de Vegan Gids

Wat je wel en niet moet doen als startende vegan
+ 10 lekkerste vegan start recepten

Lees ook deze andere artikelen!

>